Kolumnit

Uusimmat kommentit

Papin parfyymiKorhonen Pentti  15.2.2014 21.15
Papin parfyymiTampereen Kirkkosanomien toimitus  26.11.2013 10.57
Papin parfyymibirgitta rantala  4.11.2013 17.42
Kestääkö se niin kauan?Helena Nuutinen  9.9.2013 15.08
Kestääkö se niin kauan?Liisa Haanpää  16.8.2013 22.28

Jutut

Miten köyhyyttä vähennetään Tampereella?

10.10.2012

Tampereen Kirkkosanomat pyysi Tampereen kuntavaalien valitsijayhdistyksiä pohtimaan, miten tamperelaisten ihmisten hyvinvointia voitaisiin parantaa ja miten köyhyyttä saataisiin vähennettyä.

Yhteensä 15 valitsijayhdistystä on asettanut ehdokkaita Tampereen kuntavaaleihin. Niistä 13 antoi vastauksensa Kirkkosanomille.

Kuntavaaleissa valitaan Tampereen kaupunginvaltuustoon 67 valtuutettua. Kuntavaalit ovat sunnuntaina 28. lokakuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 17.–23. lokakuuta.

 


Mitä ryhmänne aikoo tehdä köyhyyden vähentämiseksi Tampereella?  

 

Itsenäisyyspuolue

Köyhyyden, syrjäytymisen ja eriarvoistumisen lisääntyminen johtuu Euroopan Unionin lobbaamasta ja hallituspuolueiden ajamasta EU:n yhtenäistymispolitiikasta sekä moraalin rappiosta darwinistisen luonnoneetoksen hyväksi.

EU on luotu vallan ja varallisuuden keskittämistä varten, vaikka korupuheilla totuus pyritään häivyttämään. Köyhiä ei näillä puheilla niinkään sumuteta, koska he ovat kokeneet todellisuuden nahoissaan.

Näennäinen ja materiaalinen menestys on valitettavasti monille se hiirenloukkuun asetettu juusto, jota jyrsiessä hämärtyy se tosiasia, että luukku takana on napsahtanut kiinni ja vapaus on menetetty. Yli 80 prosenttia lainsäädännöstämme tulee rajojemme ulkopuolelta, EU-lait menevät perustuslakimme edelle. 80–90 prosenttia kunnan tehtävistä on lakisääteisiä.

Kunnan tehtävää ihmisten arjessa voisi verrata perheenäitiin, joka vastaa arjen ja perustan toimivuudesta, luo edellytyksiä hyvälle elämälle ja toimintakyvylle. Pitäisikö perheen äiti valita sen perusteella, kuka hoitaa homman edullisimmin, vaihtaa äiti aina sen mukaan kuka hoitaa homman edullisimmin tai peräti poistaa äiti taloudesta taloudellisesti kannattamattomana? Vertauskuva kirkastanee nykymenon mielettömyyden.

Mitä voi yksittäinen kuntavaaliehdokas tehdä köyhyyden selättämiseksi? Onko suhteellisuudentajun puute hoidettavissa? Voiko vallassaolijoita saada näkemään, mikä on todellisuus korupuheiden takana?

Itsenäisyyspuolue haluaa tarjota ihmisarvoisen elämisen mahdollisuuksia kaikille; myös niille, jotka eivät koe elämäntarkoituksekseen suurpääoman vallan ja varallisuuden kasvattamista.

Itsenäisyyspuoluelaisilla on olo kuin isillämme 73 vuotta sitten. Tuskin kukaan lähtiessään kohti tuntematonta rehenteli läheisilleen mitä ”siellä” tullaan tekemään. Rukoiltiin apua Ylhäältä ja tehtiin se mikä voitiin.

 

Kansallinen Kokoomus/ Tamperelainen Kokoomus

Työllisyyden edistäminen on paras tapa ennaltaehkäistä köyhyyttä. Vuoropuhelu yrittäjien kanssa ja ylipäätään elinkeinoelämän toiveiden kuuleminen houkuttelee seudulle yrittäjiä ja siten työpaikkoja. Suunnitteilla olevat Tampereen kaupungin suuret rakennushankkeet työllistävät tuhansia ihmisiä tulevaisuudessa.

Kaupungin omia työllistämistoimenpiteitä pitää tehostaa. Jonkun pitää ottaa kokonaisvaltainen vastuu syrjäytymisvaarassa olevan ihmisen asioista. Työtöntä ei saa pompotella luukulta toiselle. Syrjäytymisvaarassa olevaa pitää kädestä pitäen opettaa ottamaan pienin askelin vastuuta omasta elämästään.

Asunnottomuuden torjunnassa jatkamme hyvin alkaneita toimenpiteitä. Suurista kaupungeista Tampere on parhaiten onnistunut asunnottomuuden poistamisessa valtioneuvoston vaatimusten mukaisesti. Vähävaraisille ihmisille pitää olla tarjolla asumismuotoja, joissa saa tarvittaessa tukea elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Tästä on hyvänä esimerkkinä sosiaalinen isännöinti.

Tampereen kaupunki on aloittanut kuluvana vuonna työttömien terveystarkastukset. Tätä kautta tunnistetaan ongelmat ja ohjataan palvelujen piiriin. Sosiaalista kuntoutusta järjestetään pienissä ryhmissä, mikä vähentää köyhyyttä ja syrjäytymistä. Pääministeri Jyrki Kataisen hallitus on nostanut työmarkkinatukea 120 eurolla ja toimeentulotukea 6 prosentilla.

Seurakunta, urheiluseurat, erilaiset järjestöt ja muut kolmannen sektorin toimijat tekevät korvaamattoman arvokasta työtä vähävaraisten ihmisten hyväksi. Kokoomus haluaa jatkaa ja edelleen kehittää tätä hyvää yhteistyötä.

Kokoomus haluaa poistaa vapaaehtoisen auttamisen esteet. Tehdään mahdolliseksi elintarvikkeiden viimeisen käyttöpäivän jatkaminen siten, että kauppojen ylijäämäruokavarastoja voidaan antaa hyväntekeväisyyteen.

Välittämistä ei voi ulkoistaa. Meillä kaikilla on yhteinen vastuu lähimmäisistä.

 

Muutos 2011

Nuorten työllistämistä on tehostettava Tampereella radikaalisti. Nuoria, opiskelijoita ja kouluttamattomia tulee työllistää nykyistä selvästi pienemmin vaatimuksin, vaatimatta paljoa työkokemusta ja korkeaa koulutusta niin kuin nykyisin.

Esimerkiksi siivoojat alkavat olla tänä päivänä ympäri Tampereen ulkomaalaisia ja siinäkö ei ole kansan mielestä mitään väärää? Maahanmuuttajat työllistetään ensin kielitaidottominakin, vaikka meillä on omastakin takaa työttömiä ja kodittomia.

Myös ”halvat” vuokra-asunnot olisi ensisijaisesti varattava opiskelijoille. Hervannan väkiluvusta jo 12 prosenttia on maahanmuuttajia . He vievät suuren määrän näistä asunnoista. Muutos 2011 ajaa suomalaisten etua. Haluamme tamperelaisten asiat ensin kuntoon ja vasta sitten pelastetaan muu maailma.

 

Perussuomalaiset/ Tampereen Perussuomalaiset 

Ikävä, mutta realistinen totuushan on, että kaupungin tulot saattavat laskea hyvinkin paljon Euroopan taloustilanteen vuoksi. Mielestämme kaupungin tulee verojen ja maksujen korottamisen sekä velkaantumisen sijaan hillitä mieluummin menojaan.

Perussuomalaiset ovat valmiita etsimään säästöjä paisuneista hallinnon kuluista, yli-investoinneista sekä kansainvälisistä velvotteista ja laittamaan asiat arvojärjestykseen.

Kaupungin ydintehtävä on huolehtia peruspalveluista. Inhimillisyys näistä asioista huolehtimisessa on yhtä tärkeää kuin niiden saatavuus, riittävyys ja laatu. Köyhyyden vähentämiseksi tarvitaan työtä ja toimeentuloa. Työtä siihen kykeneville ja heille, jotka eivät iän, sairauden tai muun elämäntilanteen vuoksi työhön pysty, ihmisarvoinen toimeentulo.

Toimeentulotuen käsittelyajat on saatava pysymään lain puitteissa ja asumisen kulut kohtuullisina. Mielestämme kansallisuus tulee olla ennen kansainvälisyyttä. Monikulttuurisuuden suosiminen peruspalveluiden kustannuksella on lopetettava.

Tampereen vuotuinen 70 henkilön pakolaiskiintiö perheenyhdistämisineen sekä alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanotto tulee olla säästöjen kohteena ennemmin kuin kaupunkilaisten peruspalvelut.

 

Seppo Lehto

Pakolaisten vastaanottamisen ja somalien perheidenyhdistämisen sijaan tamperelaisille asunnottomille on saatava asunnot ympäri vuoden, ilman muttia.

Siinä olisi jo saavutus, että saa katon päänsä pään päälle ja tarvikkeet, vaihtovaatteet ja peseytymistilat kuten muutkin suomalaiset.

On erikoista, että muulta tuleville tarjotaan ilmaiset opiskelupaikat ja asunnot, mutta ei asunnottomalle suomalaiselle?

 

Suomen Keskusta

Köyhyyden määritelmä on monimuotoinen. Suomessa ei ole käytössä tarkkaa omaa köyhyysrajaa tai pienituloisuuden määritelmää. Taloudellinen huono-osaisuus, toimeentulo-ongelmat ja syrjäytyminen ovat köyhyydelle läheisiä käsitteitä. 

Kuvaavaa ovat niukka elämä ja ravinto. Elämästä tulee sinnittelyä, oman itsensä etsimistä ja hakemista, syrjäytymistä. Riskiryhmiä ovat yksinasuvat, toimeentulotukiasiakkaat, yksinhuoltajat ja suurperheet. Köyhyyttä ilmenee kaikissa ikäryhmissä – niin miehillä kuin naisilla.

 

Keskustan ehdottamia kehittämistoimenpiteitä köyhyyden ehkäisyyn:

Eri palvelujärjestelmissä sukkuloivien kuntalaisten kokemuksia on kuultava – niistä saadaan arvokasta kohdennettua tietoa eri ikäryhmien köyhyyden kokemuksista. Asiakaslähtöisyyden tulee olla lähtökohtana oikeiden palvelujärjestelmien kehittämiseen.

Tämän lisäksi tärkeää köyhyyden vastaista toimintaa on muun muassa kumppanuuden ja tukiverkkojen rakentaminen, matalan kynnyksen paikat , aineellinen apu, palvelujärjestelmien kehittäminen , sosiaaliturvan yksinkertaistaminen ( turha byrokratia pois/ yhden luukun periaate), asumismuotojen kehittäminen, hyvä työllisyyspolitiikka sekä  kolmannen sektorin ja kirkon diakoniatoiminta.

 

Suomen Kristillisdemokraatit/ Tampereen kristillisdemokraatit ry

Vaikuttamalla elinkeinopolitiikalla siihen, että Tampereelle syntyy uutta työtä sekä vaikuttamalla kunnallisen työllistämissetelin saamiseen yrityksille nuorten pitkäaikaistyöttömien palkkaamista varten.

Asumisen korkea hinta on merkittävimpiä köyhien arkea rasittavia tekijöitä. Asuntojen vuokrat ovat nousseet nopeasti Tampereen seudulla ja toimeentulotukeen hyväksyttävän vuokran määrä on jäänyt niistä jälkeen.

Tämän vuokrakaton kohtuullinen korottaminen auttaisi tuhansia ihmisiä, jotka elävät nyt toimeentulon rajamailla. Toimeentulotuki on saatava myös nopeasti niille, joille se kuuluu. Jonot toimeentulotuen saamiseen kertovat huonosta työn organisoinnista nykyisellä työntekijämäärällä.

 

Suomen Kommunistinen Puolue

Suomessa oli köyhyysrajan alapuolella 706 000 suomalaista vuonna 2010. Tampereella heitä oli 39 363 eli 19 prosenttia koko väestöstä. Pientuloisissa perheissä asui yli 6600 alle 18-vuotiasta lasta. Köyhyysraja näissä laskelmissa on 14 741 euroa vuodessa, 1 228 euroa kuukaudessa. Tampereella ongelmien keskeinen syy on laaja työttömyys, erityisesti pitkäaikaistyöttömyys.

Tampereella on tutkittu köyhyyttä viime vuosina. Köyhyysselvitys valmistui vuonna 2009 ja vuonna 2011 julkaistiin tutkimus ”Köyhä byrokratian rattaissa”. Tiedämme paljon siitä, miten tamperelaiset köyhät elävät ja millaista heidän arkensa on. Nyt tarvitaan tekoja!

Tarvitaan työpaikkoja köyhille, koska niin sanotut ”jokamiehen/jokanaisen” työmarkkinat ovat kuihtuneet. Tarvitaan yksilöllisesti räätälöity kuntoutus- ja tukipalvelujen ketju, jossa koulutus, kuntoutus ja matalan kynnyksen työmarkkinat muodostavat saattaen vaihdettava -palveluketjun.

Jotakin on toki myös jo tapahtumassa. Nuorten yhteiskuntatakuu tulee käyttöön vuoden 2013 alusta. Pitkäaikatyöttömien aktivoimiseksi on lisäksi tulossa kuntakokeilu (vuosina 2012–2015), jossa päävastuu aktivoinnista siirtyy kunnille.

Ryhmämme on valmis valvomaan, että rahat näissä hankkeissa käytetään työllistämiseen, ei byrokratian kasvattamiseen.

Järjestelmäkeskeisen palvelujärjestelmän inhimillistäminen on myös tarpeen. Palveluun pääsyn kynnystä on madallettava ja lähipalveluja lisättävä. Samalla sosiaalityön työkalupakkia tulisi olennaisesti laajentaa.

Sinne tarvitaan esimerkiksi erilaisia maksusitoumuksia, bussikortteja, puhelinkortteja, uimahallilippuja, kulttuurilippuja ja monipuolinen aktiivipassi, jonka puolesta ryhmämme on tehnyt monta aloitetta ja joka näyttäisi toteutuvan vuoden 2013 alusta.

Köyhille, huono-osaisille ihmisille on kyettävä avaamaan ulospääsyreitit köyhyydestä. Hyvä koulutus kaikille, työ ja kohtuullinen palkka, oikeudenmukainen sosiaaliturva ja palvelut sekä ennen muuta osallisuus yhteiskunnassa ovat tällaisia ulospääsyreittejä. Samalla ne ovat uudenlaisen hyvinvointimallin keskeisiä ja olennaisia piirteitä.

Tällaista hyvinvointimallia me tarvitsemme. Sen puolesta me voimme ja meidän pitää yhdessä toimia. Toivoa on aina! Yhteiskunta on kaikkine eriarvoisuuksineenkin lopulta ihmisten tekoa. Ihmisten teot voivat sitä myös muuttaa.

 

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

Tuloerot ja köyhyys ovat kasvaneet pitkään Suomessa ja Tampereella. Köyhyyden voimakkaan kasvun tärkeimmät syyt ovat perusturvan jälkeenjääneisyys ja pitkäaikaistyöttömyys.

Vaikka nykyinen hallitus korottikin alimpia työttömyyspäivärahoja, on perusturvaa parannettava kautta linjan.

Sosiaaliturvajärjestelmä on liian monimutkainen. Moni pienituloinen jättää hakematta tukiaan, koska byrokratia on niin valtaisa. Toimeentulotuen hakuprosessia tulisi yksinkertaistaa ja sujuvoittaa. Myös sosiaalityön asemaa tulee vahvistaa ja harkinnanvaraista toimeentulotukea käyttää nykyistä enemmän.

Työ on hyvinvoinnin perusta niin yksilön kuin yhteiskunnan kannalta. Työ antaa sisältöä elämään ja takaa toimeentulon.

Tampereen työttömyysprosentti on edelleen selvästi maan keskitasoa korkeampi. Tampere tarvitseekin lisää työpaikkoja niin palveluihin kuin teollisuuteen. Kaupunki pystyy vaikuttamaan kaavoituksella tonttikysymyksiin, koulutuksella osaamistarpeisiin ja infraratkaisuilla logistiikkakysymyksiin. Kaupunki voi olla mukana myös erilaisissa kehittämishankkeissa, joissa luodaan uusia ideoita ja innovaatioita.

Aktiivisen elinkeinopolitiikan rinnalla tarvitaan toimenpiteitä nuorten ja pitkäaikaistyöttömien työllistämiseksi. SDP kannattaa nuorten yhteiskuntatakuun toteuttamista. Tuettua työtä, työpajoja, koulutusta ja kuntouttavaa työtoimintaa tarvitaan, jotta myös heikommin työmarkkinoilla pärjääville luodaan hyvän elämän edellytyksiä ja ehkäistään syrjäytymistä.

Toisen asteen koulutuksen keskeyttämisiin on löydyttävä apua erityisillä tukitoimilla. Tampereella on oltava varaa pitää huolta myös heikoimmista.

 

Suomen Työväenpuolue/ Tampereen osasto

Tampereella köyhyys ei koske pelkästään syrjäytyneitä tai heikoimmassa asemassa olevia. Kyseessä on ilmiö, joka on suoraa seurausta hyvinvointivaltion alasajosta ja siitä kärsivät kuuluvat moniin eri sosiaali- ja ammattiryhmiin.

Ensimmäinen askel köyhyyden ja sen sivuilmiöiden torjumiseksi on laadukkaiden peruspalveluiden turvaaminen kaikille. Sosiaali- ja terveydenhoitoon, erikoissairaanhoitoon, koulutukseen ja muihin palveluihin tulee satsata voimakkaasti.

Julkisten palveluiden turvaaminen ja yksityistämisen torjuminen on olennaista köyhyyttä torjuttaessa. Nuorten ja opiskelijoiden köyhyyteen tulee vastata tarjoamalla parempia mahdollisuuksia työllistymiseen ja vapaa-ajan viettoon.

Niin ikään Tampereella edullinen joukkoliikenne ja sen kehittäminen turvaavat pienituloisten liikkumista ja ehkäisevät syrjäytymistä.

Suomen Työväenpuolueen Tampereen ehdokkaat katsovat, että julkisten palveluiden turvaaminen ei ole kiinni taloudellisista resursseista, vaan poliittisista valinnoista. Köyhyyden torjuminen edellyttää laajaa poliittista suunnanmuutosta, mutta sen välitön torjuminen tapahtuu nimenomaan kunnallisella tasolla.

Tampereen Sitoutumattomat ry

Köyhyys ja syrjäytyneisyys usein nivoutuvat vyyhdiksi .Tämä on vakava yhdistelmä. Paitsi henkilökohtainen murhe, se on myös laajeneva yhteiskunnallinen ja taloudellinen ongelma, johon on pureuduttava entistä päättäväisemmin ja lisäresursseja osoittamalla.

Tampereen Sitoutumattomat ry on toiminut kaupunginvaltuustossa vilpittömässä mielessä tamperelaisten hyvinvoinnin edistämiseksi kärkiteemoinaan hyvin hoidetut peruspalvelut ja veroina perittyjen rahojen oikeudenmukainen suuntaaminen kuntalaisille palveluina ja tukina.

Tampereen Sitoutumattomat ry on osaltaan sitoutunut kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseen ja nimeää neljä keskeistä asiaa, joilla tehokkaasti voidaan estää köyhyyttä sekä syrjäytymistä:

Työllistäminen

Kaupungilla on mahdollisuus tehdä enemmän sellaisia työllistämistoimenpiteitä, joilla pitkäaikaistyöttömiä ja syrjäytyneitä voidaan ohjata vähintäänkin osa-aikaisiksi. Tekemätöntä, järkevää työtä riittää.

Kaupungin tulee tehdä yhteistyötä kolmannen sektorin eli yhdistysten kanssa antamalla niille toimintaedellytyksiä muun muassa vuokraamalla niille edullisia tiloja.

Rakentaminen ja korjaustoiminta

Kaupungin pitää aktiivisemmin ja nopeammin kaavoittaa maa-alueita yritysten tarpeisiin, mikä tuo työpaikkoja ja siten lisää verotuloja käytettäväksi kunnallisten peruspalvelujen kehittämiseen. 

Peruskorjattavia tiloja riittää, koska monia korjauksia on siirretty vuodesta toiseen ja korjausvelka on vain kasvanut.

Asuntotoiminta

Useilla köyhillä ja syrjäytyneillä on puute ihmisen tärkeimmästä perustuslaissakin mainitusta –  asumisen oikeudesta. Sosiaalista asuntotuotantoa tulee vahvistaa, eikä suunnitella yhtiöittämistoimenpiteitä, mikä johtaa vuokrien korotuksiin ja toimeentulotukimenojen kasvuun.

Ohjattuja ja tuettuja asumismahdollisuuksia tulee vuosittain lisätä. Oma koti mahdollistaa syrjäytyneille ihmisarvoisen elämän, vahvistaa itsetuntoa ja samalla mahdollisuuden osallistua aktiiviseen elämään.

Rahoitus

Köyhyyden ja syrjäytymisen estämiseen tarvittavia varoja voidaan irrottaa kaupungin budjetista muun muassa monitasoista hallintoporrasta keventämällä esimerkiksi henkilöstön eläköitymistä hyväksi käyttäen, karsimalla vähemmän tärkeitä projekteja sekä harkitsemalla tarkoin uusien toimien ja virkojen tarpeellisuutta. 

 

Vasemmistoliitto/ Tampereen Vasemmisto

Sosiaaliturva kuntoon

Nykyinen järjestelmä ajaa ihmiset syvemmälle taloudelliseen ahdinkoon. Tukiviidakkoa on selkeytettävä, käsittelyaikoja lyhennettävä ja mahdollisuus sosiaalivirkailijan tapaamiseen on palautettava. Sosiaalinen luotto on otettava käyttöön pikavippikierteen estämiseksi. Kaupungin vastuuta ei saa sysätä diakoniatyölle.

Terveyskeskusmaksut pois

Terveyskeskusmaksut tuottavat selvitysten mukaan vain alle puoli prosenttia terveyspalveluiden budjetista. Jokaisella tulee olla oikeus terveyteen eikä se saa jäädä kiinni siitä, valitako lääkärikäynnin vai kolmen päivän ruokarahojen välillä.

Edullinen asuminen

Vuokra-asuntojen määrää ja monipuolisuutta on lisättävä ja niiden vuokra taattava. Sen lisäksi Tampereen kaupungin tulkinta kohtuullisesta vuokrasta on laitettava ajan tasalle.

Julkinen liikenne

Julkisen liikenteen alennuksia on lisättävä nostamalla lastenlipun ikärajaa ja pidentämällä eläkeläisalennuksen aikarajaa. Ihanne on ilmainen joukkoliikenne, mutta pyöräilyyn ja ratikkaan on satsattava heti.

Ilmainen sivistys

Koulujen kerhoja on tuettava. Avoimien oppimateriaalien käyttäminen helpottaisi monen toisen asteen opiskelijan arkea. Kansalaisopistojen alennukset kuuluisivat myös eläkeläisille.

Lapsen ilo

Vähävaraisten perheiden lasten on päästävä kerran kesässä ilmaiseksi Särkänniemeen.

 

Vihreä liitto/ Tampereen Vihreät ry

Tamperelaista köyhyyttä selvittäneen tutkimuksen mukaan työttömien ja pienituloisten osuus sekä tuloerot ovat Tampereella suuremmat seutukuntaan ja muuhun maahan verrattuna.

Vihreät ovat olleet aktiivisesti vaikuttamassa köyhien ihmisten asemaan paitsi tutkimalla tamperelaista köyhyyttä ja osallistumalla syyskuussa 2012 valtuustoaloitteeseen Toimeentulotuen Tampere-lisästä.

Siinä vaaditaan toimeentulotuen saajille ennaltaehkäisevää toimeentulotukea sosiaalisen turvallisuuden ja toimintakyvyn lisäämiseksi sekä niin sanotun Aktiivipassin käyttöönottoa edullisen liikkumisen turvaamiseksi joukkoliikennevälineissä.  

Olemme vastustaneet lautakunnassa palveluverkon supistamista ja alueellisten sosiaaliasemien alasajoa. Palvelujen keskittäminen on vaikeuttanut köyhien ihmisten pääsyä sosiaaliasemille.

Tampereella yli 90 prosenttia toimeentulotukihakemuksista käsitellään kirjallisesti.

Siksi Vihreät vaativat köyhien ihmisten pääsyn helpottamista sosiaalityöntekijän vastaanotolle. Lisäksi toimeentulotuen perusosaa on korotettava ja enimmäisasumismenojen ylärajaa tarkistettava. Myös lapsilisät on jätettävä huomioimatta toimeentulotukilaskelmissa.

 

Ehdokkaita tentataan YK:n päivänä 24.10.

Kuntavaaliehdokkaiden puheenvuoroja ihmisoikeuksista on mahdollisuus kuulla Yhdistyneiden Kansakuntien päivän tapahtumassa keskiviikkona 24. lokakuuta Keskustorilla.

YK:n päivän kulkue lähtee Tullinaukiolta kello 17 ja saapuu Keskustorille kello 17.30.  

– Kutsumme kaikkien kuntavaaliehdokkaita asettaneiden ryhmien edustajan paikalle vastaamaan kysymykseen: Millä tavoin ryhmänne aikoo edistää ihmisoikeuksien toteutumista Tampereella seuraavan vaalikauden aikana, kertoo Tampereen seurakuntien yhteiskunnallisen työn johtaja Ilkka Hjerppe, joka juontaa keskustelun.     

Jokainen ryhmä saa käyttää enintään kahden minuutin puheenvuoron. Tampereen seurakuntien lisäksi tapahtumaa on järjestämässä muun muassa Rauhanpuolustajat ry.

Kirsi Airikka

   

21.11.2012Rakenneuudistusta odotetaan, mutta siinä nähdään hiottavaa
09.11.2012Suojelu pysyy Tampereella nykyisissä kirkkorakennuksissa
08.11.2012Hinnat ja katovuodet haastavat, uskonto jokaisen oma asia
07.11.2012Papinpaita, virkapuku ja jakku jakavat mielipiteitä
07.11.2012Vonguttamisesta kunnon soittoon
07.11.2012Messi kohtaa nuoria kiireettömästi
26.10.2012Alueellinen toiminta pysyy tärkeänä jatkossakin
24.10.2012Pispalan kirkko toimintoineen Olohuone-kärkihankkeen pilotiksi
24.10.2012Maailmankaupan haasteet puhuttavat seminaarissa
24.10.2012Kuolinvuodekokemuksista vaietaan leimautumisen pelosta
24.10.2012Kymmenen ohjetta onnellisempaan parisuhteeseen
24.10.2012Salarakas vai samarakas - milloin pettämisestä tuli viihdettä?
24.10.2012Perhehoito tuomassa vaihtoehdon omaishoitajan lepotauon ajaksi
10.10.2012Hengelliseksi rakennukseksi kaikille kansoille
10.10.2012Miten köyhyyttä vähennetään Tampereella?
10.10.2012Ekumeeninen työ etsii uskon yhteistä ydintä
10.10.2012Tampereen Kirkkosanomat uudistuu - kerro ideoitasi ja toiveitasi!
26.09.2012Konfirmaatiossa syttyi valo kehitysvammaisille nuorille
26.09.2012Bass´n Helen ja Tera(pia) lupaavat sykähdyttäviä hetkiä
26.09.2012Saako mies itkeä?
26.09.2012Naisten Pankin lainatuotot jäävät kiertämään ryhmälle
12.09.2012Virossa on vielä paljon hätää
12.09.2012Arvot ja taiteet yhdistävät enemmän kuin olinpaikka
12.09.2012Yhä nuoremmat naiset Suojakodin asiakkaina
12.09.2012Mitä piispa merkitsee Angolan kirkolle?
30.08.2012Maallikkosaarnaajat odottavat kirkon kutsua
29.08.2012Huippu-urheilijoiden työpaikkapappi
29.08.2012Rippileiri North Yorkshiressa jätti ennätykselliset muistot
16.08.2012Seurakunnat näkyvät taiteen välityksellä kaupunkikuvassa
15.08.2012Vuokravene M/S Isosaari totuttelee taas vesille
15.08.2012Ensimmäinen koiraleiri yhdisti perheitä menestyksekkäästi
15.08.2012Kirkkomuskarissa rukouksesta tulee laulu
15.08.2012Kohti hyvää kuolemaa
15.08.2012Mitä Kukkaistyttö tekee syksyllä?
06.06.2012Kuin surmaisi sielun
06.06.2012Suojelkaa edes lapsia
06.06.2012Hervannan seurakuntakotiin voi tutustua keskikesällä
06.06.2012Maria ja Hyvä Paimen pääsivät Onnelankotiin
06.06.2012Tuhlaajapoika kuoriutui kotelostaan asuntomessuille
05.06.2012Messu ja kävelytapahtumat päättävät Vihreän viikon
23.05.2012Päihteet kuuluvat monen nuoren päättäjäispäivään
23.05.2012Mistä löytää oikea apu sielunhoidon ja terapian tavaratalossa?
23.05.2012Tarton Paavalin kamarikuoro kuulee kelloissa ystävän äänen
09.05.2012 17.00SOS-Lapsikylä aloittaa toimintansa Tampereella
09.05.2012 13.00Norssin oppilaiden näyttely vie ajatusten aikamatkalle
09.05.2012Duudsonit vaativat Tekoja kehitysmaiden nuorten hyväksi
09.05.2012Kotikirkko kulkee ihmisen sydämessä
25.04.2012Toiminta ja talous kulkevat käsi kädessä Tampereella
25.04.2012Paniikki pysyy poissa seurakuntataloudesta - vielä
25.04.2012Viidestoista Valotykki jännittää bändiskaban onnistumista
25.04.2012Nuorisopäivät kokoaa tuhansia kristittyjä nuoria Tampereelle
25.04.2012Kyllä Raamattu kiinnostaa
11.04.2012 16.00Julkujärvelle etsitään uutta ilmettä kilpailulla
11.04.2012 12.00"Kerrankin jaksoi kunnolla keskittyä"
11.04.2012 12.00Kaste on syvään juurtunut perinne
11.04.2012Tampereen seurakuntajaon toimeenpano siirtyy
28.03.2012Rukous herää avuttomuudesta
28.03.2012Jumala rakastaa Rikua
15.03.2012Seurakuntajakopäätöksestä jätettiin kuusi valitusta
14.03.2012Olkkarimessu kokosi lapsiperheitä Aitolahdella
14.03.2012Lähikirkoilla luodaan seurakuntaelämää yhdessä
29.02.2012Taide-evankelista avaa ikkunoita pyhään
29.02.2012Pitäisikö kirkon käsitellä aloitetta avioliittolaista?
29.02.2012Toteutuvatko elämän arvot arjessa?
15.02.2012Turvatalo lievittää yksinäisyyttä
15.02.2012"Kannattaa olla rohkeasti sä"
15.02.2012Seurakunnat tarjoaa sushia ja rumpuharjoitusta ChillHousessa
01.02.2012Tampereella on ensi vuoden alusta viisi seurakuntaa
01.02.2012Tammiston arvonimi tunnustus Mummon Kammarin työlle
18.01.2012Uusi piirtäjä arvostaa seurakuntien työtä
18.01.2012Joel Hallikainen matkaa hyvän toivon tiellä
07.12.2011Kohtaamisia uusilla verkkosivuilla
07.12.2011Tampereelle seurakuntien ensimmäinen sosiaalinen yritys
07.12.2011Kotikirkko kaukana kotoa
07.12.2011Lucian valo kuluu adventin ajan perinteisiin
24.11.2011Raha-asianeuvojat valavat uskoa asioiden selviämiseen
24.11.2011Uusi soitinten kuningatar soi entistä peliä järeämmin
24.11.2011Tärkeintä on kohtaaminen
10.11.2011Isäksi pitkän odotuksen jälkeen
09.11.2011Ruokapankit saavat EU:sta vain maitojauhetta
09.11.2011Kirkko ei unohda köyhiä
26.10.2011Hugon kera kirkon sylissä voi nähdä laulun ja kuolon
26.10.2011Saavutettavuus paranee yhteistyöllä ja asenteella
26.10.2011Kveekareilla on hiljainen usko
26.10.2011Moderni munkki tuli kylään
25.10.2011Tasaus-foorumilla puheenvuoroja auttamisesta
12.10.2011Selkeä päätös toi helpotuksen Kaivannon sairaalassa
12.10.2011Tukevaa maata jalkojen alle
11.10.2011Spirituaaleista rakkauden gospeliksi
11.10.2011Hervannassa tehtiin laupeuden työtä
11.10.2011Selman henki kantaa satavuotiasta sairaalaa
03.10.2011Mitä hyvää on yhtymämallissa?
29.09.2011Ihmisarvoinen vanhuus kuuluu kaikille
28.09.2011Miika Tomi edustaa Suomen nuorisoa
28.09.2011Tuhkauksen yleistyminen ei ratkaise rahankäyttöä
28.09.2011Inkerin kirkko 400 vuotta
14.09.2011Koko perhe viihtyy Jumalan kämmenellä
14.09.2011Kiintopiste keskellä toimintaa
14.09.2011Ihmisten palvelemisesta tulee hyvä mieli
14.09.2011Mikä haastaa kristinuskon?

Näytä lisää »